Nyitvatartás:

Hétfő - péntek: 9-16

Hétvégén: zárva

Kapcsolat

Címünk

1052 Budapest,
Piarista köz 1.

Telefonszám

+36(1) 486-4478

E-mail cím

pkk@piarista.hu

Kincseinkből

A kassai Korán

A piarista rend alapításától fogva nyitott volt a változó világra és kereste azokat az eszközöket, amivel a gyermekek nemcsak jobb emberek, hanem jobban felkészültek is lehettek, mint kortársaik. Ezen módszerekkel megismerhették az őket körülvevő világot, megfelelő tudásra tehettek szert, amivel eligazodhattak Isten teremtett világában. Ehhez jól felkészült, széles ismeretekkel rendelkező, az új módszerekre nyitott, bátor tanárokra volt szükség.

2022. 09. 29. – 09:32

A piarista diák Rómában

Főcím
A piarista diák Rómában
Szerző
Ruppert József
Kiadásjelzés
2. jav. és bőv. kiad.
Kiadás helye
Budapest
Kiadó
Piarista Rend Magyar Tartománya
Megjelenés éve
2016
Sorozati cím
Piarista füzetek
Sorszám
19.
ISSN
1585-2210
ISBN
978-963-88543-7-7
Ismertető

Ez a kis füzet segítséget szeretne nyújtani azoknak, akik római tartózkodásuk alatt szeretnék megkeresni azokat a helyeket, ahol Kalazanci Szent József járt, dolgozott és imádkozott négy évszázaddal ezelőtt.

Természetesen lehetetlen felsorolni mindazokat a helyeket, épületeket és templomokat, amelyek bennünket Kalazancius atyánkra emlékeztethetnek. Csak a legfontosabbakat említjük meg, amelyek a piarista diák érdeklődésére számot tarthatnak és egy rövid római átogatás során felkereshetők.

Adja Isten, hogy Kalazanci Szent József áldása kísérje Rómában a piarista diákot, hogy tovább haladjon azon az úton, amelyet iskolájában tanult, és hogy életében megvalósítsa azt az eszményt, amelyet tőle örököltünk. „Híven a széphez, az igazhoz, jóhoz... menni előre, hogy az Úrhoz érjünk.”

Ruppert József piarista

Főtéma