Nyitvatartás:

Hétfő - péntek: 9-16

Hétvégén: zárva

Kapcsolat

Címünk

1052 Budapest,
Piarista köz 1.

Telefonszám

+36(1) 486-4478

E-mail cím

pkk@piarista.hu

Kincseinkből

Biblia Parisiensis (XIII. század közepe)

Könyvtárunk egyik féltett kincse, legrégibb kéziratos kódexünk az ún Biblia Parisiensis. A kötet a XIII. század közepén készült párizsi kódexmásoló műhelyben. Íróanyaga nagyon finom vékony pergamen (velum). A szöveget ún. littera parisiensis írással valószínűleg egy személy írta. A kódex elején megcsonkult, a hiányzó két levelet (Szt. Jeromos bevezetése a Vulgata szövegéhez) a 19. század elején, az újra kötéssel egy időben pótolták, és littera parisisensist utánzó írással kiegészítették.

2023. 01. 14. – 22:09

Piarista istentapasztalat

Főcím
Piarista istentapasztalat
Szerző
Asain, Miguel Angel SchP, Domokos György (ford.)
Kiadás helye
Budapest
Kiadó
Piarista Rend Magyar Tartománya
Megjelenés éve
2016
Sorozati cím
Piarista füzetek
Sorszám
21.
ISSN
1585-2210
ISBN
978-963-88543-9-1
Ismertető

Miguel Angel Asian spanyol piarista atya a 90-es évek elején írta ezt a könyvet. Minden bizonnyal azóta sem veszített időszerűségéből. Ma is szükségünk van arra, hogy reflektáljunk istenkapcsolatunkra, személyes istenképünkre, egyéni és közösségi imaéletünkre. Ma is rászorulunk arra, hogy világosabban lássuk hivatásunk és küldetésünk éltető forrását.
Időnként egy leporolt könyvben is hatalmas kincsekre lelünk. Talán e kiadványon keresztül is szólongat minket az Úr, hogy lépjünk vele szorosabb kapcsolatra, fogadjuk be újból Szentlelkének kegyelmét. Ő mindig kész arra, hogy átalakítsa életünket, és örömhírének, igazságának, irgalmasságának megújult tanúivá tegyen minket.

Főtéma